+357 96178188

info@crosscutrealestate.com

John Kennedy Street

Iris House, 4th Floor, Limassol

9 am to 5 pm

Monday to Friday

Compare Listings

Πεντακόσια διαμερίσματα στους πύργους της ΛΟΕΛ

Πεντακόσια διαμερίσματα στους πύργους της ΛΟΕΛ

Μεγαλεπήβολα σχέδια για ανάπτυξη του τεμαχίου γης που απέκτησε από την εταιρεία ΛΟΕΛ έχει η Melkor Holdings, προγραμματίζοντας την ανέγερση τριών παραθαλάσσιων πύργων με περίπου 500 διαμερίσματα.

Η Melkor, κινεζικών συμφερόντων, εξαγόρασε γύρω στα €30 εκ. το τεμάχιο γης από τη ΛΟΕΛ.  Το τεμάχιο έχει συνολικό εμβαδό 32,271 τ.μ.

Όπως δήλωσε στη StockWatch, ο γενικός διευθυντής της εταιρείας ΛΟΕΛ Κυριάκος Χατζηττοφής, το συγκεκριμένο τεμάχιο αν και πέρασε στα χέρια της Τράπεζας Κύπρου, μετά την οικονομική κρίση δόθηκε στην εταιρεία το περιθώριο να προσπαθήσει να εξεύρει επενδυτή, έτσι σε συνεργασία των τριών παραγόντων πουλήθηκε το τεμάχιο στην κινεζική εταιρεία Melkor.

Πριν έξι μήνες η εταιρεία κατάθεσε στο δήμο Λεμεσού αίτηση για προκαταρτικές απόψεις και ακολούθως στην περιβαλλοντική αρχή μελέτη επιπτώσεων στο περιβάλλον (ΜΕΕΠ) από την επένδυση την οποία συνθέτουν τρείς πύργοι 35, 31 και 31 ορόφων.

Ο κ. Χατζηττοφή εξέφρασε ικανοποίηση επειδή κλείδωσε η συνεργασία με την κινέζικη εταιρεία η οποία διατηρεί και το όνομα της ΛΟΕΛ στην ονομασία της επένδυσης, «Loel High Rise Residential Project».

Αν και στα αρχικά της σχέδια η εταιρεία προγραμματίζετε την ανέγερση τριών πύργων 45, 35 και 35 ορόφων μετά από διαβούλευση με την πολεοδομική αρχή αφαίρεσε συνολικά 18 ορόφους από τους τρείς πύργους με αποτέλεσμα ο συνολικός αριθμός των διαμερισμάτων να κατέβει στα 497 από 609.

Η εταιρεία φέρεται να έχει προβεί σε αυτές τις αλλαγές επειδή εκκρεμεί το σχέδιο περιοχής το οποίο αναμενότανε πως θα ήταν έτοιμο το Μάρτιο.  Λόγω όμως των εξελίξεων καθυστέρησε γι’ αυτό ενδέχεται η εταιρεία να επανέλθει στους αρχικούς της σχεδιασμούς εάν τρέξει πρώτο το σχέδιο περιοχής, το οποίο εκκρεμεί γύρω στα εννέα χρόνια.

Το projectθα περιλαμβάνει πισίνες και γυμναστήριο σε κάθε κτήριο, εκθεσιακούς χώρους, χώρους εκδηλώσεων και κυλικεία. Επιπρόσθετα, θα κατασκευαστεί εξαώροφος δημόσιος χώρος στάθμευσης που θα αποτελείται από 875 χώρους στάθμευσης (48 χώρους για ΑμΕΑ).

Είναι σημαντικό να αναφερθεί ότι εντός των υπό μελέτη τεμαχίων 270 και 142 υφίστανται κτηριακές εγκαταστάσεις (γραφεία, αποθήκες, χώρος εμφιάλωσης, κτλ), μεγάλα ντεπόζιτα (από ανοξείδωτο ατσάλι και ξύλινα), ντεπόζιτα πετρελαίου, υποστατικό/αποθήκη με μεταλλικά πανέλα (τσίγκοι), απόβλητα (συσκευασίες, ξύλινα παλέτα, ηλεκτρονικές συσκευές, αδρανή υλικά κτλ).

Τα τεμάχια γειτνιάζουν με το τεμάχιο της υπεραγοράς Lidl, το εργοστάσιο της ΚΕΟ, 600 μέτρα από τη μαρίνα Λεμεσού και από το παλιό λιμάνι Λεμεσού (απόσταση 1.1 χλμ περίπου).

Source: Stockwatch

img

Crosscut Real Estate

Related posts

Ώρα για ανάπτυξη των περιοχών των Βάσεων

Οι περιοχές των Βάσεων είχαν άλλη μεταχείριση και η...

Continue reading
by Crosscut Real Estate

ΠτΔ: Η συμφωνία για τις Βρετανικές Βάσεις

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ανέφερε ότι είναι...

Continue reading
by Crosscut Real Estate

Απαντήσεις για το διαβατήριο στον πρίγκηπα Σαουδάραβα ζητά το ΑΚΕΛ

Aπαντήσεις για το δημοσίευμα που αποκάλυψε η...

Continue reading
by Crosscut Real Estate