+357 96178188

info@crosscutrealestate.com

John Kennedy Street

Iris House, 4th Floor, Limassol

9 am to 5 pm

Monday to Friday

Compare Listings

Προτείνουν αναστολή εξώσεων μέχρι τέλος Σεπτεμβρίου

Προτείνουν αναστολή εξώσεων μέχρι τέλος Σεπτεμβρίου

Πρόταση νόμου με σκοπό την τροποποίηση του περί Ενοικιοστασίου Νόμου, ώστε, να ανασταλεί η εφαρμογή των διατάξεων του μέχρι την 30η Σεπτεμβρίου 2020, κατέθεσαν από κοινού τα κόμματα ΑΚΕΛ, ΔΗΚΟ και ΕΔΕΚ.

Η βουλή έχει ήδη ψηφίσει νόμο για αναστολή της εφαρμογής των προνοιών του περί ενοικιοστασίου νόμου μέχρι το τέλος Μαΐου 2020. Ο νόμος περιλαμβανόταν στο πρώτο πακέτο μέτρων για αντιμετώπιση των επιπτώσεων της πανδημίας, που ψηφίστηκε στο τέλος Μαρτίου.

Σύμφωνα με την αιτιολογική έκθεση που συνοδεύει την πρόταση νόμου των τριών κομμάτων, συνεπεία της κατάστασης που έχει δημιουργηθεί από την εξάπλωση της πανδημίας του κορωνοΪού Covid-19 που έχει πλήξει την χώρα και των επιπτώσεων που έχουν προκύψει από τα περιοριστικά μέτρα σε επιχειρήσεις και εργαζόμενους, κρίνεται ότι είναι αναγκαία η λήψη ορισμένων νομοθετικών μέτρων προσωρινής φύσης για την προστασία των ενοικιαστών που εμπίπτουν στον βασικό νόμο του περί ενοικιοστασίου.

Ειδικότερα, όπως σημειώνεται, κρίνεται ότι για σκοπούς προστασίας και στήριξης αυτών των ενοικιαστών θα πρέπει να τους παρασχεθεί εύλογο χρονικό διάστημα μέχρι και τον Οκτώβριο, ώστε να αποκτήσουν σχετική οικονομική δυναμική που να τους επιτρέπει να ανταποκρίνονται στις συμβατικές υποχρεώσεις τους.

Με την πρόταση, εισάγεται στο νόμο πρόνοια σύμφωνα με την οποία παρά τις διατάξεις του βασικού νόμου, κάθε διαδικασία προς ανάκτηση κατοχής σε οποιοδήποτε στάδιο και εάν ευρίσκεται, αναστέλλεται μέχρι την 30η Σεπτεμβρίου 2020 και ουδεμία απόφαση ή διάταγμα ανάκτησης κατοχής θα εκδίδεται από το Δικαστήριο δυνάμει αυτής της διαδικασίας μέχρι την 30η Σεπτεμβρίου 2020.

Η ρύθμιση αφορά τις περιπτώσεις οφειλόμενων ενοικίων σε καθυστέρηση 21 ημερών και άνω,  μετά την επίδοση εγγράφου ειδοποιήσεως απαιτήσεως στον ενοικιαστή χωρίς προσφορά για ανάκτηση κατοχής πριν την καταχώρηση αίτησης.

Της Μαρίας Χαμπή
Source: Stockwatch
img

Crosscut Real Estate

Related posts

Ώρα για ανάπτυξη των περιοχών των Βάσεων

Οι περιοχές των Βάσεων είχαν άλλη μεταχείριση και η...

Continue reading
by Crosscut Real Estate

ΠτΔ: Η συμφωνία για τις Βρετανικές Βάσεις

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ανέφερε ότι είναι...

Continue reading
by Crosscut Real Estate

Απαντήσεις για το διαβατήριο στον πρίγκηπα Σαουδάραβα ζητά το ΑΚΕΛ

Aπαντήσεις για το δημοσίευμα που αποκάλυψε η...

Continue reading
by Crosscut Real Estate