+357 96178188

info@crosscutrealestate.com

John Kennedy Street

Iris House, 4th Floor, Limassol

9 am to 5 pm

Monday to Friday

Compare Listings

Α. Δημητριάδης: Στόχος η προσέλκυση ξένων επενδυτών

Α. Δημητριάδης: Στόχος η προσέλκυση ξένων επενδυτών

Στην εκτίμηση ότι η επίλυση και άρση των προβλημάτων και περιορισμών που αντιμετωπίζουν τα 25 έργα του Συνδέσμου Μεγάλων Αναπτύξεων ,συνολικού επενδυτικού κόστους πέραν των €7 δις, θα συμβάλει ουσιαστικά στην προσέλκυση ξένων επενδυτών και θα καταστήσουν το προσφερόμενο προϊόν στους ξένους επενδυτές πιο ελκυστικό και ανταγωνιστικό, προέβη ο πρόεδρος του Συνδέσμου Μεγάλων Αναπτύξεων ,Ανδρέας Δημητριάδης.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ ο κ. Δημητριάδης,  ανέφερε πως επί του θέματος έχει ήδη ενημερώσει το ΠτΔ κ. Νίκο Αναστασιάδη στον οποίο παρέθεσε τις εισηγήσεις του και σε κατ ιδίαν συνάντηση που είχαν αλλά και με σχετική επιστολή σχετικά με τα  Γήπεδα Γκολφ, τις  Ενοποιημένες Αναπτύξεις Μεγάλων και Σύνθετων Χρήσεων, την  Ανάπτυξη Γης και Οικοδομών, τις  Μαρίνες και  το  Νομοσχέδιο για Διευκόλυνση των Επενδύσεων του 2019.

Ο κ. Δημητριάδης τόνισε πως χαρακτηρίζεται αναγκαία η επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν  ιδιαίτερα οι αναπτύξεις των Γηπέδων Γκολφ ,  ώστε να μπορούν οι αναπτύξεις αυτές να ολοκληρωθούν και να προσδώσουν την απαραίτητη ώθηση και συνεισφορά με την σειρά τους στην οικονομία του τόπου.

Όπως εξήγησε ο κ. Δημητριάδης , λόγω της ιδιαιτερότητας των αναπτύξεων αυτών, οι οποίες από την αρχή απαιτούν πολύ υψηλές κεφαλαιουχικές δαπάνες για την δημιουργία της απαραίτητης υποδομής και των γηπέδων γκολφ, καθώς και σημαντικές δαπάνες για την λειτουργία τους, οι αναπτύξεις αυτές θεωρούνται ως επενδύσεις υψηλού κινδύνου από τρίτους επενδυτές και δεν τυγχάνουν της ίδιας προτίμησης όπως άλλες αναπτύξεις που δεν έχουν αυτές τις ιδιαιτερότητες και δυσκολίες.

Επιπρόσθετα ο κ. Δημητριάδης αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα της κατάργησης του αντισταθμιστικού ποσού €5 εκ. για τα Γήπεδα Γκολφ, στην δυνατότητα κατάθεσης και έκδοσης Πολεοδομικών Αδειών για τις Οικιστικές και Τουριστικές Αναπτύξεις, στα δικαιώματα σύνδεσης Υδατοπρομήθειας για αναπτύξεις γκολφ, στον υπολογισμό Δομήσιμων Μέτρων και Ποσοστού Κάλυψης, ώστε να υπάρχει ίση μεταχείριση μεταξύ όλων των γηπέδων Γκολφ, αλλά και στην ενοποίηση των υπουργικών αποφάσεων για πολιτική των γηπέδων γκολφ.

Ο πρόεδρος του Συνδέσμου Μεγάλων Αναπτύξεων,  αναφέρθηκε και στο  νερό που αποτελεί, όπως είπε,  τον πιο σημαντικό παράγοντα συντήρησης και διατήρησης του χορτοτάπητα των γηπέδων γκολφ, τα οποία λόγω του κορωνοϊού έχουν αναστείλει τη λειτουργία τους.

Εισήγηση μας  συνέχισε, “είναι η απάλειψη του κόστους κατανάλωσης, τουλάχιστον για τους επόμενους μήνες , αλλά και η γενικότερη πολιτική για μείωση του κόστους κατανάλωσης νερού ”.

Ο κ. Δημητριάδης αναφέρθηκε και στην χωροθέτηση των Ενοποιημένων Αναπτύξεων και οικιστικές ζώνες με χαμηλό συντελεστή δόμησης, στην κατάργηση της Πρόνοιας Επικαρπίας και στην διασαφήνιση για μελέτες οικονομικής βιωσιμότητας.

Με στόχο την  επανεκκίνηση του Τομέα της Ανάπτυξης Γης και Οικοδομών,έκανε εκτενή αναφορά  σε σειρά κινήτρων, όπως την άμεση έκδοση εκκρεμούντων πολεοδομικών αδειών,  την επέκταση ημέρας υποβολής πολεοδομικών αιτήσεων μέχρι 31/12/21, την κατάργηση χρονικού ορίου για έγκριση πολεοδομικής και οικοδομικής άδειας , αλλά και την κατάργηση ελαχίστων εμβαδών για οικιστικές μονάδες.

Τέλος ο κ. Δημητριάδης εξέφρασε τις ευχαριστίες προς τον ΠτΔ και την  Κυβέρνηση, για το σύνολο των ενεργειών και μέτρων που έχουν ληφθεί μέχρι σήμερα, με στόχο την αντιμετώπιση της πρωτοφανούς κατάστασης που έχει δημιουργηθεί λόγω της Πανδημίας του Κορωνοϊού.

Κρίνουμε είπε,  ότι η Κυβέρνηση κινήθηκε άμεσα, παίρνοντας μέτρα προς την ορθή κατεύθυνση για την αντιμετώπισης της Πανδημίας, τόσο στο επίπεδο της υγείας του Κυπριακού λαού, που είναι και η προτεραιότητα όλων μας, όσο και σε επίπεδο στήριξης των επιχειρήσεων και των εργαζομένων.

Είναι κοινή πεποίθηση ότι η προώθηση των μεγάλων αναπτυξιακών έργων θα συμβάλει στην επανεκκίνηση της οικονομίας και γενικότερα στη βελτίωση της οικονομικής κατάστασης της χώρας μας, κατέληξε.

Source: Stockwatch

img

Crosscut Real Estate

Related posts

Ώρα για ανάπτυξη των περιοχών των Βάσεων

Οι περιοχές των Βάσεων είχαν άλλη μεταχείριση και η...

Continue reading
by Crosscut Real Estate

ΠτΔ: Η συμφωνία για τις Βρετανικές Βάσεις

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ανέφερε ότι είναι...

Continue reading
by Crosscut Real Estate

Απαντήσεις για το διαβατήριο στον πρίγκηπα Σαουδάραβα ζητά το ΑΚΕΛ

Aπαντήσεις για το δημοσίευμα που αποκάλυψε η...

Continue reading
by Crosscut Real Estate